This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Wednesday, November 3, 2010

Mintak tolong vote si comel ni

Kawan-kawan, tadi secara rasminya saya dah mendaftarkan anak sedara saya ni join Cutest Kid contest kat FB. Hehe.....1st prize dapat voucher Jusco RM500. Kalau menang boleh la Syifa dapat baju baru masa birthday nanti.

Jadi....minta tolong kawan-kawan tolong vote ye. Cara-cara nak vote :

Langkah 1 : Kena ada acc Facebook dulu
Langkah 2 : Sila like page http://www.facebook.com/Funtora
Langkah 3 : Sila klik link ni http://www.facebook.com/photo.php?fbid=449958396675&set=a.449596261675.241015.288045316675 dan 'like' gambar Nur Syifa Humaira binti Kamarul Arifin. Gambar dia ada kat dalam album no 4.

Langkah 4 : Mintak jasa baik kawan-kawan semua sebarkan kat bloggers lain ek. Mekasih....jasamu dikenang. Muahmuah!

Vote budak kecik ni kat sini

Ni la gambar yang saya pertandingkan :

Tuesday, October 26, 2010

Wah......dah berhabuk!

[***Hachuuuummmm!!***]

Assalamu'alaikum....selamat pagi/petang/malam kawan2 semua.

Aiyooo....lama sungguh la blog ni terbiar. Berhabuk dah ha. Sejak abes raya memang agak sibuk sikit [sibuk la sangat]. Masuk kerja pun berapa minggu je pastu balik JB semula sebab parents buat kenduri gi haji, pastu minggu depannya menghantar parents ke airport. Sekarang ni masih berada di JB sebab adik dua org tu tak geti-geti nak ponteng skolah lepas abes PMR. Haha....den la terpakso poie hantar dan amik diorg. Takpo....mak ayah dah serah tanggungjawab, hati kono ikhlas. Yo tak?

So....bermastautinlah saye barang seketika di bumi JB ni, menguruskan rumah [ala2 surirumah sepenuh masa gitu. Kekekeke....] dan memastikan kebajikan adik2 terjaga . Tapi yelah, sedikit sebanyak ada jugak terculas kat mana-mana. Saya cuma anggap pengalaman ni sebagai satu latihan sebelum saya bertukar title sebagai seorang isteri nanti

Sebenarnya ade jugak niat nak mengupdate blog ni. Tapi maaflah, kadang2 saya tertido terus depan laptop. Hehe....insya Allah, dalam masa terdekat ni saya akan postkan tentang isu kewangan yang saya amik daripada sebuah buku. Mungkin ada tempiasnya buat kita [kot].

So.....see you later, k

Friday, September 10, 2010

Permainan zaman budak masa kat kampung dulu

Kecik-kecik dulu, setiap kali raya mesti tak sabar nak balik kampung abah. Tak sabar nak jumpa sepupu-sepupu je sebenarnya. Oh...dan duit raya jugak. Hehe....

Masa kecik-kecik dulu, cousin2 yang umur lebih kurang ramai la jugak. Boleh set up satu team rounders, main baling selipar, musang kejar ayam, main masak-masak [real punya guna api dan tin terbuang, siap petik paku pakis dgn kutip biji sawit. Belum campur rembat telur ayam kampung kat dapur].

Ni bila raya ni...teringat balik. Antaranya :
Konda-kondi. Tak pernah berjaya tangkap pun okeh
Main baling selipar. Semput seh main ni berlari punya pasal. Kalau dapat robohkan selipar ni rasa sangat best. Tapi kalau kena lempar kat badan....aduiyaiiii, sakit ooo....
Haa....ni lagi satu. Berebut-rebut nak main. Masa tu hujung kaki cukup2 je cecah tanah. Nyaris terbalik dalam parit. Huhu...


Kapal terbang kertas. Buat menyepahkan laman je.

Ceper. Dulu terer main ni. Hehe

Main masak-masak....rebus paku pakis, rebus telur ayam, panggang buah kelapa sawit. Lepas tu kena marah sebab main api. Masa tu cousin lelaki pun join sekaki. [Gambar hiasan]

Memandangkan keliling pun kelapa sawit, pokok ni pun jadi mangsa. Dulu badan ringan kan. Seronok je kitorg bergayut kat daun sawit ni.

Haa....itu je la yang sempat teringat dan terupload. Gambar mercun-mercun, bunga api semua tu kalau rajin buat entri lain lah. Hehe....sepupu-sepupuku, korang ingat lagi ke tak semua ni?

Sumber gambar-gambar :
http://www.mysembang.net/v10/index.php/topic,3531.165.html
http://resam-melayu.com/2009/12/permainan-tradisional-melayu-konda-kondi.html
http://malawati.blogspot.com
http://nurhifzan.blogspot.com

Tak semua yang kelihatan bahagia itu adalah bahagia juga buatmu

Pernahkah kau bermimpi seketika
Berada di tempatku
Membayangkan pahit manis berlalu
Tak siapa yang tahu
Mungkin nanti kau jua merasakan
Berdepan dengan kata menyesakkan
Takkan tugumu kebal
Tiada pertimbangan

Keheningan malam membangunkan
Kepayahan jiwa meluahkan
Andai kau jujur memahami tiada ku menjauhi
Dan kisahku yang masih panjang
Menambahkan berat yang memandang
Lantas kupendam kuputuskan
Biarlah rahsia

Semakin aku hidup dalam cinta
Tiada kuasa mampu menghalangnya
Hentikan kata-kata bertulangkan dusta

Semalam masa bersihkan habuk-habuk kat jambangan bunga tu, tetiba teringat lagu ni. Rasa macam terkena diri sendiri pun ade. Hehe....maka dengan itu, saya tujukan lagu ini kepada sesiapa je yang mungkin terasa 

Sempena raya ni, saya memohon ampun dan maaf kepada sesiapa yang pernah terkena panahan pedang lidah saya, yang pernah terasa dan terkecik hati dengan saya, mana yang terumpat terkata, sengaja atau tidak. Halalkan semua yang terambik terguna terpakai terbuang dsb. Sesungguhnya saya hanya insan biasa yang kadang-kadang tak sedar dengan kesilapan sendiri.

Saya juga memaafkan segala umpat, keji, caci, hina dan sangka buruk orang lain terhadap saya, dan saya halalkan mana-mana yang teramik tanpa saya sedar. Semoga kita semua berbahagia dengan kehidupan masing-masing. Choww! Eh, silap. Assalamu'alaikum




p/s :: Tapi tah kenapa rasa berat sungguh hati ni nak memaafkan cik adik sorang tu. Haihh.....ko datang mintak maaf kat aku cepat. Rasa tak selesa lak simpan dendam kat ko lama-lama ni. Takut tersumpah tujuh keturunan kang. Kehkehkeh....

Tuesday, September 7, 2010

Mood Raya?

Sebenarnya takde la rasa nak raya sangat pun. Seronok lagi bulan Ramadhan rasanya (bagi saya la).

Tapi dalam rasa biasa-biasa je nak raya ni, gatal rajin jugak tangan nak buat kuih. Sebab dari raya tahun lepas lagi mama abah dah cakap, "Tahun depan takyah beli kuih raya. Tak habes makan pun,". Hehehe....sekali hamek. Tiga empat jenis jugak kitaorg buat. Belum campur kuih raya dapat free, dengan beli (beli jugak...) sebab terasa nak makan.

Kuih sarang semut dengan coklat chip. Tak jual ye. Packing macam ni sebab nak bagi orang.

Kuih lain....biskut coklat chip [macam femes emes punya biskut], cornflakes madu dengan tart nenas. Tart tu resepi family. Hehe...tak sempat amik gambar dah abes dulu. :p


Oh ye....nampak tak banner selamat hari raya kat atas tu? Ade design lain jugak. Tuan punya bagi free je. Kalau nak tepek kat blog masing-masing, sila la berkunjung ke blog beliau ye. Sekiannnnnn..............


* Sedap pulak bau sarang semut baru keluar oven ni =p~ nyum....nyum....
** Sape kate JB takde femes emes?!

Sunday, September 5, 2010

Sape suruh telan!!

Lokasi kejadian : Sebuah rumah tingkat 3, belakang Hutan Bandar JB.
Waktu kejadian : Tengah malam, 20 tahun yang lalu.
Watak yang terlibat : 4-5 orang


Tiga orang (atau mungkin empat) kanak-kanak...sorang lelaki yang belen semua perempuan....berdiri bersusun tepi tingkap. Tah pandang ape kat luar. Ada badminton court je kot. Tunggu tahi bintang jatuh agaknya.

Si abang hulur sesuatu kat adik-adik. Gile betul tengah-tengah malam makan benda ni. Tapi macam best je. Well....untuk seorang budak umur 5 tahun, tu la pengalaman pertama.

Leka betul diorang ni. Tak tau nak tido ke ape. Bersembang ape jugak la agaknya kan kanak-kanak semua tu. Tiba-tiba......

Pintu diketuk. Gelabah budak-budak ni menyusunkan diri atas katil lak. 

"Buat apa lagi tak tido ni?! Kan dah tengah malam. Nak kena rotan dulu ke baru nak tido?!"

Diam je semua. Abah diorang memang garang masa tu. Salah jawab kang kena tampor tak memasal. Lepas pintu ditutup, si abang yang baru berumur 11 tahun berbisik,

"Mana chewing gum tadi? Meh sini abang buang," sambil hulur tangan kat adik-adik perempuan dia. Salah seorang menjawab,

"Adik dah telan. Tak tau nak buang kat mana tadi. Takut abah marah,"

"Laa! Yang gi telan tu buat ape. Simpan je la dulu dalam mulut. Tu gula getah la. Kang melekat dalam perut, b**** tak keluar padan muka,"

Si adik nak cakap ape? Dah telan pun. Tido je laaaaa.................

*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~


Hampeh betul abang aku. Ade ke patut bagi aku makan chewing gum. Dah telan baru bagitau tu chewing gum yang tak boleh telan, kena buang. Masa tu baru 5 tahun okeh.....mane tau pape. Chet!


Abah, kalau abah baca ni....ini adalah kisah benar masa kat rumah lama dulu. Heheheheeeee.....
 

Rindu si Gemuk!

Sahur tadi makan nasi lauk ikan masak pindang. Ikan ape tah.Macam ikan merah tapi tak cukup merah untuk dikatakan sebagai ikan merah. Mama cakap macam ikan unga. Entah la....kalau spesies ikan laut yang tak berapa nak komersial ni, memang saya kurang tau.

Amik sekeping buat lauk. Tapi tah kenapa tak berselera nak makan. Kadar suapan rasanya ade la sekitar 2km/j. Tu pun kalau leh buat perbandingan macam tu la kan :p Pastu tinggal secubit lagi untuk dimakan, tapi tekak dah mula nak reject. Saya pun bangun la dengan niat nak bagi makhluk lain kat belakang rumah.

Bukak pintu belakang, pandang kiri pandang kanan.....seru menyeru barang sekali dua....pun masih senyap sunyi. Akhirnya ikan secubit tadi masuk mulut sendiri jugak.

 Alahaiii....kalau la si Gemuk atau keturunan dia masih menghuni kat belakang rumah ni, ade la jugak mulut yang menunggu untuk disuap. Dulu bila dengar je bunyi pintu, Gemuk terus datang berlari-lari. Kadang-kadang bukan nak makan pun, saje je nak suruh orang belai perut dia yang cantik tu. Hehe...tapi satu hari tu Gemuk tak balik dah. Nasi dengan ikan yang dah gaul untuk dia pun akhirnya masuk tong sampah. Mungkin dah sampai ajal dia.



Apsal Gemuk ni macam nak sama besar je? Macam rupa kanggaru pun ade. Hakhakk.....

Rindu sangat kat Gemuk. Apasal la Gemuk tu setiap kali gaduh masuk sembunyi dalam longkang? Nak tekel betina pun tak lepas-lepas, pastu pilih betina yang comot-comot je. Gemuk tu kategori hensem kot [jantan jambu pun ye jugak. Penakut.] Hmm....apa boleh buat. Bila Gemuk dah takde, maka berakhirlah sudah keturunan kucing paling sopan yang pernah menumpang kasih kat rumah ni. Huhu....


*Gambar dilukis menggunakan Paint. Sebab tu jadik tah pape!

Sunday, August 29, 2010

Owh....itik rindu angsa

Sesekali terasa nak bertanya kat angsa,
"Apa khabar?"
Tapi risau kalau angsa masih bencikan itik.

Sesekali terasa nak tersenyum kat angsa,
Tapi gusar kalau angsa tak sudi memandang.

Hari tu kan....itik mimpi angsa.
Mimpi kita bergurau dan bercerita bersama.
Macam dulu.
Itik tak malu mengaku...itik rindu.

Tapi itik tau itik dah buat salah kat angsa.
Sejak tu semuanya berubah.

Angsa...
Selamat berpuasa.
Maafkan segala salah silap itik kat angsa dulu.
Halalkan makan minum itik ye.

Semoga angsa sentiasa gembira dan bahagia.
Semoga Allah sentiasa permudahkan urusan...
...dan mempermudahkan laluan rezeki buat angsa.
Insya Allah...


**Nak wish selamat hari raya tapi macam jauh lagi. hehehe.....**

Thursday, August 19, 2010

Sudah-sudahlah tu...

Tak nak cakap banyak.
Tapi aku cuma nak bagitau...
sudah-sudah la tu cakap yg bukan2.
Makin banyak kau bercakap,
makin banyak fitnah kau buat.
Kau jumpa aku pun tak pernah,
apetah lagi orang2 dalam hidup aku,
tak payah la pandai2 nak kategorikan aku ni
perempuan jenis apa.

Kesian betul.
Banyak jugak dosa kau dgn aku.
Tapi takpelah.
Aku faham apa kau rasa.
Jadi aku maafkan semua fitnah
dan sangka buruk kau tu.
Tapi kali ni je.
Lagi sekali aku dengar kau cakap benda tak betul pasal aku,
Sila jangan segan-segan hulur 10 jari minta maaf kat aku ye.
Aku bukannya kejam sangat pun
Sampai tak nak maafkan kau sampai mati.

Monday, August 16, 2010

Benci ah si Gaga ni. Bukan lawa pun!

Perhatian....perhatian!! Saya dapat ni daripada kawan kat Facebook. Hmm....sesuatu yang menarik dan penting untuk dikongsi bersama. Entri ni panjang, tapi sila baca sampai habis ye. Ya Allah...semoga Allah melindungi kita semua daripada unsur-unsur menyesatkan macam ni. Na'uzubillahi min dzalik....


Assalamualaikum .Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni .Insya-Allah .Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati .Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release .Banyak kontrevasi tentang video ni .Time nak tengok tu macam ragu-ragu jugak .Yelah vid cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah .Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam vid dia kali ni jadi saya play jugak vid dia. Jadi seperti yang disangka .Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet .

Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far .. Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik .Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati .Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah ke web ni http://mistisfiles.blogspot.com/ and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal ..Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason juga Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni .. Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan .Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video .Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda


Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi dan beberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkin mengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salah satu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memegang hexagram sebagai tahanan berbaris.

I know that we are young. And I know you may love me. But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro.


Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam dan membawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart ? Tengok gambar bawah ..Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hati biasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang sama macam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus)..Google untuk baca lebih lagi ..

But I just can’t be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak .Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia .Apa dan siapa Alejandro ?


Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - The All-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya .


Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang ‘control’ dia .Atau senang kita guna istilah dia adalah ‘mind-control slave’ .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dianampak kosong, nampak bingung betul betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna .


Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring ,memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part : “Stop, please, just let me go, Alejandro” .Sebaik saja dia sebut “Alejandro” Gaga mengangkat dua tangannya kelangit . Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia .

“She hides true love En su bolsillo. She’s got a halo ’round her finger, Around you.”

Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati.Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan . Selepas sahaja lirik tu ..Konsep penolakkan (rejection) ditujukan kepada Tuhan bermula ..Kerana Tuhan nampaknya tidak memenuhi keperluan rohani Gaga. Dia kemudian memutuskan untuk mencari ketuhanan diri .Dengan memeluk satu spirituality yang baru .Dalam video ni lebih menunjukkan yang Gaga telah bertukar dari biarawati menjadi paderi Luciferian (Syaitan) . Kenapa kata jadi paderi Syaitan ?

Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati

Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas .Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagi agama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan . Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untuk menghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain .,Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..

Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan
“ In symbolism, an inverted figure always signifies a perverted power (…)Black magic is not a fundamental art; it is the misuse of an art. Therefore ithas no symbols of its own. It merely takes the emblematic figures of white magic, and by inverting and reversing them signifies that it is left-handed.”- Manly P. Hall



Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan .

Dont bother me, Dont bother me, Alejandro (merujuk kepada tuhan) Don't call my name ,Don't call my name, Bye Fernando . I'm not you're babe , I'm not you're babe, Alejandro (tuhan)

Salib terbalik (simbol syaitan) ditempatkan pada kedua bahu gaga, menjadi simbol tiang. Dilapiskan dan digabungkan dengan simbol terbalik di alat kelaminnya. Di angkat oleh sekumpulan lelaki dalam satu bulatan .Mengangkat seperti mengagungkan Gaga,menyambut kedatangan Gaga ke dalam kumpulan mereka


Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakan dalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih . Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer ..


i’m not your babe I’m not your babe , Fernando .Waktu menyebut perkataanFernando ,Gaga membuat simbol tangan macam tu (yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaran Kristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tu buat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri .Kita yang kena solve apa makna dia


Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gaga dah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyi sambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :

" Don't call my name, Don't call me Name Bye Fernando (Jesus) "
Dan di akhir video ..Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan ? Insya-Allah pasti . Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam .bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka teki macam video Telephone dan Bad Romancae.J adi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spiritual lain .Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam ?.Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah

Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan taktahu la macam mana ramai yang boleh terpukau dengan dia . Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragu dengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhenti mendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga .Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebut La-la-la Allah .(Tiada Allah) .Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai .Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan ia hanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kami dari tipu daya syaitan dan sekutu nya .Amin ya rabbalalamin .sumber asal : vigilant citizen :) Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati,semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya" (Al-Isra' 17:36)

Sunday, August 15, 2010

Syifa dah besar!

Syifa  sekarang ni dah berumur 1 tahun 7 bulan. Sangat la becok dan bijak budak ni. Semua orang cakap semua dia nak ajuk. Suka bergambar....pantang nampak orang nak amik gambar dia, mula la posing tersengih-sengih. Tak suka makanan baby seusia dia, tapi sibuk nak makan apa yang orang dewasa makan. Tapi sebab dia ni suka makan apa je yang dia rasa nak makan, senang la nak suap dia. Feberet dia ayam, dengan air kelapa. Aktiviti kegemaran? Tengok iklan kat tv. Hehe....
 
 Ni gambar masa Syifa belum sampai sebulan lagi.

Ni pulak gambar terbaru. Masa ni Syifa tengah takde mood nak bergambar.

Close up!
 
 Alahai....serabai sungguh la anak dara sorang ni...



Saturday, August 14, 2010

Fourth Ramadhan


Today is the fourth day of fasting. Fourth day with my family (very much thanks to my boss for approving my leave). Third day of feeling unwell! Sore throat, coughing, running nose, women cycle that has gone a bit "confused". But alhamdulillah, today I feel much better compared to the first two days when all I can see was my only bed and sleep was my main agenda for the whole day. Haha....

Hmm...I've finally made up my mind to publicize MY OWN blog. Let alone what people will say afterward. Well, they just can read, and be so judgmental, can't they? I got freedom of speech, so do they. So...ade ku kesah? :p

If they hate what they see, it is best for them to stay away from my virtual house. Right? *Wink*

Tuesday, June 29, 2010

Entri yang Islamic

" Pada suatu hari, Rasulullah saw. muncul di antara kaum muslimin.
Lalu datang seorang laki-laki dan bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Iman itu?
Rasulullah saw. menjawab: Engkau beriman kepada Allah, malaikat-malaikat-Nya, kitab-kitab-Nya, pertemuan dengan-Nya, rasul-rasul-Nya dan kepada hari berbangkit.

Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, apakah Islam itu?
Rasulullah saw. menjawab: Islam adalah engkau beribadah kepada Allah dan tidak menyekutukan-Nya dengan apa pun, mendirikan solat fardu, menunaikan zakat wajib dan berpuasa di bulan Ramadan.

Orang itu kembali bertanya: Wahai Rasulullah, apakah Ihsan itu?
Rasulullah saw. menjawab: Engkau beribadah kepada Allah seolah-olah engkau melihat-Nya. Dan jika engkau tidak melihat-Nya, maka sesungguhnya Dia selalu melihatmu.

Orang itu bertanya lagi: Wahai Rasulullah, kapankah hari kiamat itu?
Rasulullah saw. menjawab: Orang yang ditanya mengenai masalah ini tidak lebih tahu dari orang yang bertanya. Tetapi akan aku ceritakan tanda-tandanya; Apabila budak perempuan melahirkan anak tuannya, maka itulah satu di antara tandanya. Apabila orang yang miskin papa menjadi pemimpin manusia, maka itu tarmasuk di antara tandanya. Apabila para penggembala domba saling bermegah-megahan dengan gedung. Itulah sebagian dari tanda-tandanya yang lima, yang hanya diketahui oleh Allah.

Kemudian Rasulullah saw. membaca firman Allah Taala: Sesungguhnya Allah, hanya pada sisi-Nya sajalah pengetahuan tentang Hari Kiamat; dan Dia-lah Yang menurunkan hujan, dan mengetahui apa yang ada dalam rahim. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui (dengan pasti) apa yang akan diusahakannya besok. Dan tiada seorang pun yang dapat mengetahui di bumi mana ia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.
Kemudian orang itu berlalu, maka Rasulullah saw. bersabda: Panggillah ia kembali! Para sahabat beranjak hendak memanggilnya, tetapi mereka tidak melihat seorang pun. Rasulullah saw. bersabda: Ia adalah Jibril, ia datang untuk mengajarkan manusia masalah agama mereka. (Kitab Sahih Muslim: 10)




Tiba-tiba hari ni terasa nak menulis tentang rukun Iman.
Rukun yang dipelajari secara formal seawal usia 8 tahun (darjah 1 sekolah agama).

Mari kita lihat dulu apa yang terkandung di dalam rukun iman ni.


  1. Percaya kepada Allah
  2. Percaya kepada Nabi dan Rasul
  3. Percaya kepada kitab-kitab
  4. Percaya kepada Malaikat
  5. Percaya kepada hari akhirat
  6. Percaya kepada qada dan qadar.



" Wahai orang-orang yang beriman! Tetapkanlah iman kamu kepada Allah dan RasulNya, dan kepada Kitab Al-Quran yang telah diturunkan kepada RasulNya (Muhammad s.a.w) dan juga kepada Kitab-kitab Suci yang telah diturunkan dahulu daripada itu dan sesiapa yang kufur ingkar kepada Allah dan Malaikat-malaikatNya, dan Kitab-kitabNya dan Rasul-rasulNya dan juga Hari Akhirat, maka sesungguhnya dia telah sesat dengan kesesatan yang amat jauh." (Surah An-Nisaa': 136)[1]




" Tidak ada sesuatu kesusahan (atau bala bencana) yang ditimpakan di bumi dan tidak juga yang menimpa diri kamu, melainkan telah sedia ada di dalam Kitab (pengetahuan Kami) sebelum Kami menjadikannya; sesungguhnya mengadakan yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. (Kamu diberitahu tentang itu) supaya kamu tidak bersedih hati akan apa yang telah luput daripada kamu dan tidak pula bergembira (secara sombong dan bangga) dengan apa yang diberikan kepada kamu dan (ingatlah), Allah tidak suka kepada tiap-tiap orang yang sombong takbur, lagi membanggakan diri. (Surah Al-Hadid: 22-23)[2]










Semakin meningkat usia, kita semakin leka.
Jika ditanya sekarang ni :

Apakah dia 20 sifat Allah yang wajib kita maklum?
Apakah kitab-kitab tu serta nabi dan rasul yang dipertanggungjawabkan?
Siapakah 25 nabi dan rasul yang wajib diketahui?
Siapakah 10 malaikat yang wajib kita tahu?
Apakah yang dimaksudkan dengan percaya kepada hari akhirat?
Apakah beza qada' dan qadar?
Apa beza nabi dan rasul?

Pasti akan ada soalan-soalan di atas yang dijawab dengan tersangkut-sangkut (merujuk kepada diri sendiri).
Haih.....ape nak jadi.
Makin bertambah usia terasa diri makin jahil.
Dulu ilmu-ilmu tu dihafal untuk lulus periksa, tapi ilmu agama bukan setakat untuk ditulis di atas kertas. Malah lebih daripada tu.
Rasanya menyebut 99 nama Allah tu pun masih berterabur lagi. Kalau bukan kerana lagunya yang tak pernah lapuk dek zaman, entah berapa kerat je daripada keseluruhan 99 nama Allah yang lekat di ingatan dan di hati.
Tapi dalam keadaan macam tu pun rahmat dan rezeki Allah tak pernah putus kan? Itu pun masih terasa liat nak solat di awal waktu. Masih berat badan nak bangun di tengah malam untuk berjumpa Dia.
Hurmm....manusiaaaaa....

Kamu....terima kasih sebab ajak dan dorong saya buat qiamullail.
Semoga kita, keluarga dan rakan2 muslimin muslimat sentiasa ditetapkan iman dan tergolong di kalangan hambaNya yang bersyukur. Insya Allah.





Saturday, May 15, 2010

Bingkisan hati

Bismillahirrahmanirrahim...

Sekadar catatan ringkas buat menyampaikan maksud.

Sejak hadirnya dia dalam hidup aku, macam-macam perkara dah jadi.
Bukan permulaan yang baik bila hari-hari aku sentiasa diiringi air mata.
Hari-hari aku diisi dengan tohmahan mereka yang tak mengerti.

Namun syukurlah kini aku semakin bahagia.
Tapi aku sentiasa ingat, Allah menguji hambaNya melalui kesusahan dan kesenangan.
Melalui bahagia dan derita.
Semoga aku tak lupa...
..bahawa di sebalik bahagia pasti akan ada ujian yang sentiasa menanti masa untuk mengambil ruang.
Kerana niat kami dalam bercinta cuma satu...
Untuk bersatu dalam redha Ilahi...di dunia dan akhirat.

Semoga hubungan ini diberkati dan dipelihara.
Aminn...


ps. :: Syukur ya Allah kerana memberikan bantuanMu kepadanya untuk melalui dugaan itu. Alhamdulillah...

Tuesday, May 11, 2010

Damba Kasih - In Team


Semakin jauh ku dari-Mu
Semakin dekat pula Kau menghampiri daku
Oh, Tuhan Yang Maha Pengasih
Siapalah diriku di pandangan-Mu
Semakin cuba ku dekati
Semakin kuat pula Kau mendugai aku
Oh, Tuhan Yang Maha Sempurna
Kerdilnya diriku di hadapan-Mu
C/O
Bagaimanakah nantinya tika berhadapan dengan-Mu
Sudikah Kau menerima hamba-Mu yang hina ini
Ya Allah Kau Maha Pengampun

Di bayangan mentari aku kealpaan
Dusta dunia penuh kepura-puraan
Di kala dinihari aku kepasrahan
Mendamba jernih embun kasih sayang-Mu Oh Tuhan
Andainya dihitung amalanku
Belum pasti dapat ku hampiri gerbang syurga-Mu
Oh Tuhan Yang Maha Pemurah
Hindari diriku dari siksa-Mu… Oh Tuhan
Kasih sayang-Mu Tuhan
Itu yang ku dambakan
Dengan rahmat-Mu ampunilah diriku.. 


*Sukarnya berperang dengan diri sendiri :'(




Tuesday, April 27, 2010

Enjoying myself as a Cinderella

Haha....okeh2..
To be specific, enjoying myself being a full time housewife.
These few days suddenly I'm transforming myself into a hygienic freak.
Sapu rumah, mop lantai, vacuum karpet, sental sink, sental bilik air, kemas bilik.
Wah...satu aktiviti yang sihat dan jimat.
Lagipun kesian lak biarkan mama yang mengemas rumah. Hee...
Sementara saya ada kat JB ni leh la tolong2. Stamina pun dah kurenggg skrg. 
Naik tangga pon mengah. Hehehe....

But I can bet it won't stay long.
Muahahahaaa.....
So...
Kite enjoyyy!!

Err...kesimpulannya, tak yah keluar duit banyak2 kalau nak sihat. Buat pakej penuh pembersihan rumah pun dah cukup untuk bakar kalori. Jimat. Sihat. [Senang la ko cakap yana kan. Tengok diri sendiri dulu -_-"]


p/s : ok...yg sebenarnya saya jadi rajin mengemas ni sebab nak lepas geram dengan cara yang positif! ;p

Saturday, April 24, 2010

It's not easy.....

Wah....dah lama saya tak mempadet blog ni ye. Hurmm....selain daripada tak ada cerita terbaru yang menarik, saya memang tak terasa nak mempadet pun. Bercuti seketika daripada merepek bukan2 kat dalam blog ni.

This whole week saya agak sibuk sampai mengadap laptop pun tak sampai 3 jam sehari. Hari sabtu gi kelas coklat, lepas tu sibuk menguruskan hal2 berpindah rumah. Penat...tapi puas hati sebab akhirnya setel jugak. Alhamdulillah. Terima kasih kepada yang membantu.

Hari khamis gi shopping dengan Sha yang baru balik dari Oman...which means, saya kena jadi nanny kat anak dia jugak. Adoiyaiii....kalau budak tu mesra alam macam anak sedara saya si Syifa tu kan bagus...haha..ni asyik nak melekat dengan mama dia. Hehh...paling kronik masa shopping tu, Sha gi solat dan saya kena dukung si kecik Nina tu. Warrghhh....budak tu punya melalak...sampai semua orang pandang saya. Bila diri depan pintu surau Nina pandang ke dalam sambil menguatkan volume dia. Malu gak rasa sebab orang lain sume ingat tu anak saya :(( Rasa mcm nak masuk je surau tu letak sebelah mama dia tapi kang mengganggu orang lain nak solat. Mujur la my sweetheart dah siap solat...lega sket rasa. Terus saya hand over handbag2 mama dan mummy Nina kat dia sebab tangan rasa macam nak patah dah pegang dua handbag sambil dukung Nina yang beratnya 8.5kg yang dah mula meronta-ronta sembam2 muka kat bahu saya. Kelam kabut betul. Cewahh....tiba-tiba rasa mcm ktorg lak mak bapak Nina. Haha....:p Tak lama lepas tu Sha siap solat dan ape lagi...cepat2 saya pass Nina kat dia. Huuuuhhh...legaaaaa....

[Sha, kalau ko bace ni....sorry weh sebab aku garang dgn anak ko. Hehehe....sebenarnya aku takde la rasa nak marah ke ape....aku rilek je tapi dah alang2 Nina tu tak nak mendengornye cakap aku....nak melalak aje...takpe la kan aku jadi mummy yang garang. Mummy2 dia yang lain nnt konfem akan manjekan dia gak. Kan....kan...Haha......]

Lepas tu kami temankan Sha cari baju baby kat Jusco. Mentang2 la saya ni nanny of the day, habis satu floor Jusco kat Midvalley tu saya pusing2 sambil tolak stroller Nina yang tengah sedap tido. Mama dia? Macam lupa kat anak dia sebab dah senyap sunyi. Hahahaha.....tapiii, bila ada si dia bersama, bila ada Nina depan mata, terbayang2 balik mimpi itu. Ya Allah....walaupun belum lagi melalui pengalaman tu, tapi kuat sungguh perasaan bahagia yang dirasakan. Perasaan dan naluri tu yang buat saya tetap bersabar dengan Nina cengeng walaupun saya buat-buat garang dengan dia. She's juz like my own daughter. Mimpi tu membolehkan saya merasai betapa bahagianya menjadi seorang ibu walaupun kerenah si kecil sangat2 la menduga kesabaran. [untung Nina dapat mummy mcm aku Sha...belum kawen pun dah ada naluri seorang ibu. Muahahhaa....ayat takleh blah :p]
Nak ikutkan rasa hati memang tak sabar menempuhi alam tu tapi...it's really no need to rush. Tiada perancangan yang lebih baik daripada perancangan Allah. Bersabar dan berdoa....semoga berkekalan kasih kami hingga ke syurga bersama permata hati tercinta. Amiiiin....

Anyway, to end this entry....I would like to complete the title sentence....

IT'S NOT EASY TO NURSE YOUR BESTEST BESTFRIEND CHILD!

Kenapa? 
Sebab korang tak boleh nak marah2 budak tu macam anak sendiri....nanti bestfriend kecik ati susah. Huhuhu....
[Sha....aku sayang Nina macam aku sayang ko tau. Jangan kecik ati kalau aku garang2 dgn dia. Aku kan mummy merangkap nanny dia :)) :p]







Thursday, April 1, 2010

Aku Join Mencari The Ranggi

Mari mencari harta karun (errkk....konsep macam harta karun...tapi ni mencari harta lanun sebab kawan saya ni lanun. Muahahahaa....)






Sesuatu yang menarik kan? Lain daripada yang lain. Nak join? Sila klik pada banner ini :


Photobucket




Hehe....baru nak fahamkan...lambat sket dapat tau :-"
 

Sunday, March 14, 2010

Ade aku kisah ke? Macam la aku nak kat ko pun

Aduiyaiii....letih betul ikut mama dan abah shopping kat Chow Kit tadi.
Mama kalau dapat shopping kat Chow Kit, seronok betul.
Saya dah la pakai slack putih tadi...hambik kau..
Dengan penuh sopan santun la I berjalan ye....takut seluar kotor.
Padan muke.
Ni sementara nak tunggu kakak amik mama abah kat hotel untuk meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya, saya mengadap la laptop ni jap.
Hehe....saya memang obses dengan dunia virtual :p

Oh ye....berbalik kepada tajuk.
Alkisahnya macam ni...
Saya, dan dua org adik kembar berjalan tepi satu kedai kat Chow Kit ni.
Memang nak masuk la kedai tu kan.
Tah laki giler mana tiba-tiba cakap macam ni,

"Huh!! Tiga-tiga tak lawa. Sorang pun aku tak berkenan!"
...dengan penuh emosinya dia berkata-kata....dan terus blah dari satu.

Masuk je kedai....saya dengan adik-adik ketawa terkekek2.

"Laki giler mana tadi tu? Tetiba je cakap macam tu. Macam la kita nak kat dia. Pandang pun tak..."

Kawan-kawan....itulah bandaraya metropolis Kuala Lumpur ye.
Macam-macam orang boleh dijumpai. Kat tengah-tengah khalayak pun leh jumpa orang gila.
Menunjukkan betapa dunia sekarang semakin mendesak.
Siapa yang mampu bertahan, merekalah survivor.
Tapi bagi siapa yang rapuh jiwa, Allah lebih mengetahui apa yang terjadi pada mereka
Semoga kita semua sentiasa diteguhkan iman dan akal dalam menghadapi dunia yang semakin hari semakin mencabar ni.
Amiiiin....

Monday, March 1, 2010

~ Weekend ~

Nothing much to say.


Cuma agak bergumbira di hari Ahad lepas sebab gi PD dgn geng2 sawan VF.
Walaupun ada sedikit terkilan.
Tapi yes!! yes!! Saya berjaya menolak tepi rasa kekok untuk bercakap dan bergurau dengan budak tu.
Namo bermusuh dengan sape2 :(


Last minute punye plan pun dapat kumpul 8 orang. Not bad huh?
Tapi Adza namo datang. Dia kata dia busy :-s
[ke awak ada kecik hati dgn saya sampai namo jumpa? Sorry eh awak kalau awak ada terasa dgn saye ke ape ke :( ]
Tak cukup korum.


Diorang naik banana boat tapi saya namo join.
Sampai Ngah tarik2 tapi sebab pinggang dan ke bawah saya berat [org cakap kaki saya lagi panjang dari badan. Haha...ye ke??], beliau give up sampai dia cakap, "Susah giler aku nak tarik budak ni. Ko ni montot berat ke Lang,". Muahahahaa....
Last2 saya duduk dalam boat amik gambar diorg je. Ekekeke....


Tak nak mandi la konon tapi last2 berendam sampai dagu jugak :))
Hambek ko!!
Nata ngan nurul la tarik :((
Dua lawan satu memang la ai kalah yu :p
Tapi tak aci Yanaki terselamat lagi semata2 sebab dia pakai long skirt. Chet!
Dulu "Pesta Tepung" dia selamat, kali ni dia selamat lagi :-w
Takpe2...next time...TIADA KOMPROMI >:)
Muahahahahaaaa.... >:) >:)


Err...ape lagi mo story eh...
Cukup la tu.


Letih tapi not bad.
Tiga kali melantak mihun goreng Nata.
Blueberry cheesecake Secret Recipe yang baru.
Tayar KJ itu pancit.
Macam-macam........


____________________ @}~~ ____________________

*** Saya tak tau kenapa akhir2 ni saya sangat outspoken. Atau saya memang macam tu? Maaf kalau ada sesiapa pernah terasa dgn saya. Saya tak pandai berpura2. Masyehhhh... ***

Friday, February 19, 2010

Lirik - Siapalah aku

Siapalah aku ini
yang ingin memetik cintamu
Siapalah seadanya
Diriku di sisimu

Kau punya segalanya
Sedangkan aku insan hina
Hidupku penuh dengan kisah duka
Antara kita jurangnya berbeza

Biarlah...
Usahlah bermain dengan api
Kelak yang terbakar sendiri
Biarkan tersimpan segala perasaan
Rahsia hatiku terhadapmu
Siapalah aku...


Lirik :: Menyesal (OST Tasbih Cinta)

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski di hati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

Terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu


Tuesday, February 9, 2010

Al fatihah dan doa buatmu, Raisudin Mohd Alias


Petang semalam, dalam keadaan saya tengah agak 'moody' disebabkan hal-hal berkaitan kerja, saya mendapat notifications daripada Facebook. Seseorang telah memberikan komen yang cukup mengejutkan pada salah satu gambar yang mana saya turut di'tag' bersama.


Jantung saya terasa berdebar. Serta merta saya teringatkan Raisudin Loner di dalam senarai rakan-rakan Facebook saya. Terus saya melihat profil beliau dan tepat seperti jangkaan saya Allahyarham adalah orang yang dimaksudkan. Saya tahu dia adalah salah seorang rakan maya saya di VF tapi saya tak pasti siapa. Selepas bertanyakan kepada Dik Cae dan beliau memberitahu bahawa Raisudin adalah pemilik nickname Dinosuper di VF, hati saya terasa pecah. Dinosuper...saya dah lama tak bergurau dengan dia :(
Pelbagai soalan muncul. Betul ke berita ni? Sahih ke? Kenapa dia meninggal secara tiba-tiba? Sakit? Accident? Baru Jumaat yang lepas saya tengok wall post dia...mintak pendapat tentang kereta. Saya tau dia nak beli kereta. Tapi masa tu saya online menggunakan henfon jadi aktiviti online saya agak terbatas. Saya tak meninggalkan komen walaupun saya nak buat macam tu. Saya terkilan.
Tengah malam tadi baru kami...rakan-rakan maya Allahyarham mendapat pengesahan tentang 'bagaimana arwah pergi'. Mengalir air mata sewaktu membaca komen sahabat allahyarham :



Allahyarham seorang yang baik....dan selalu memberikan nasihat-nasihat melalui stateboard di VF (konsep sama seperti Wall di Facebook). Saya rapat dengan allahyarham semasa bulan puasa tahun lepas. Saya selalu kacau stateboard dia, dia selalu kacau stateboard saya. Kami bergurau seperti sudah lama kenal...seperti sebuah keluarga walaupun hakikatnya tak pernah bersua muka. Merepek yang bukan-bukan. Namun Allahyarham seorang yang sentiasa menyenangkan dan merendah diri. Pemergiannya secara tiba-tiba cukup membuatkan saya terasa kehilangan.
Apa pun...saya bersyukur, Allah memanggilnya kembali dalam usia yang muda. Allah selamatkan dia daripada fitnah dunia yang lebih besar. Allah memanggilnya kembali dalam keadaan yang sempurna dan tenang.



[Gambar diambil daripada Facebook Allahyarham]


Dino...Raisudin...saya gembira kerana sempat mengenali seorang insan yang berhati mulia seperti kamu. Terima kasih kerana meninggalkan kenangan yang manis di dalam hidup saya walaupun sedikit cuma. Semoga roh kamu tenang di sana sahabat. Semoga Allah menempatkan kamu di kalangan orang-orang beriman. Amiiin.

Al fatihah.
Raisudin Mohd Alias
25 Nov 1986 - 8 Feb 2010

~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*
[Sesungguhnya daripadaNya kita datang, kepadaNya kita kembali]

Tak Suka

  • Tempoyak, petai, jering, cencaluk, etc..
  • Prejudis
  • Orang jual kuih talam dua muka
  • Makan daging kambing

Buatku Tersenyum

  • Senyuman si dia :p
  • Kucing yang nakal
  • Keluarga
  • Orang pekak dan bisu berkomunikasi
  • Anak-anak yatim dan OKU yang ceria

Saya Anak JOHOR!

bighandesign